Dansa och sjung – ta hand om din hälsa och upplev världen med oss

facebook

Du som ännu inte är med i föreningen har chansen  att komma med från start 2018 . Vi har en massa aktiviteter  på gång inom dans, sång, musik och dräkt.  Det blir resor och framträdanden  i många år fram till vårt 100-års jubileum 2021. Vill du bli medlem är det bara att skriva en rad till föreningsadressen som du hittar under kontakter eller ännu lättare klicka på länken här E-post till Kedjan  Rulla på sidan så läser du om både dans och sång

Titta i kalendariet så ser du vad vi gör eller varför inte titta in på bildsidan.

Kören

Nu börjar vår kör Folkpust att sjunga på sista versen för den här terminen. Vi övar på tisdagar 19.15-21.15 och är på Birkagården, Karlbergsvägen 86 B.
Vi sjunger folkmusik och renässansmusik.
Nu har du chansen att fundera och komma med redan från början nästa termin. Vi startar den 9 januari 2018 med en massa kuliga sånger.

Läs mer om sången

Kafferepssånger

Kören söker sångare  i alla stämmor. Vi ser gärna att det kommer fler basar och tenorer.

Dansen

Dansarna övar på torsdagar 19.15-21.15 på Birkagården på Karlbergsvägen 86 B.

Vi söker nya dansare som dansat folkdans eller gammaldans tidigare. Se vår kontaktsida för anmälan. 

Läs mer om dansen

Armenienbild

Framträdande i Tsaghkadzor, Armenien

Historiska danser gör vi också. Här är länken till vår historiska musikal Gustav Vasa och Dalkarlarna.

Renässansbesök i Potsdam, Slottet Sanssouci

———————————————————————

Skapa ett annorlunda event anlita oss för folkdans, folksång eller historiska tillställningar

Funderar din organisation eller ditt företag på att ordna en fest eller företagspresentation för utländska gäster med folkdans eller historiska inslag? Folkdansgillet Kedjan har mångårig kunskap i hur man gör en en riktig fin fest med folkkultur. Oftast engageras vi med musik och lekledare till dans kring midsommarstång och gran. Deltagarna får själva vara med och dansa. Självklart har vi också dansuppvisningar.
Föreningen har även en kör som ställer upp och gör framträdanden på festen. Kören har varit framgångsrik i internationella tävlingar. Två silver och en bronsplacering har man fått de senaste åren. Vi kombinerar sång, dans och musik beroende på önskemål. Vill du ha ett historiskt event så är vi med och skapar förutsättningarna. Vi dansar och sjunger renässansmusik och dessutom framträder vi i tidstypiska dräkter – se vår bildsida.
Behöver du hjälp – kontakta oss på kedjan@fdgkedjan.se eller telefon 0762-415944
Titta här –  vad vi kan hjälpa dig med.

kulturens_logo_svart i samarbete med Folkdansgillet Kedjan