Aktuellt

Den 25 juli -1 augusti  – Portugal
Vi deltar i den stora folklore festivalen Europeaden. Här kommer vi att dansa tillsammans med 6000 andra dansare från nära 30 europeiska länder. festivalen går av stapeln i Viseu, norra Portugal. Vi kommer att göra fyra framträdanden.

Viseu

Den 11 augusti – Arboga
Kedjans hovensemble deltar i Arboga Medeltidsfestival

Var med och bilda ett spelmanslag
Kedjan har vid flera tillfällen haft ”eget” spelmanslag. Ofta är man beroende av en spelledare och när denne försvinner så splittras laget.
Nu vill Kedjan göra ett nytt försök. Du som  vill vara med och bilda ett spelmanslag hör av dig till oss. Så snart vi har fått ihop ett ental spelmän som vill starta något nytt så kallar vi till ett första spelmöte.  Adressen finner du på vår kontaktsida. Du kan ringa till oss också så hör vi av oss på en gång.

Du som vill spela musik från renässansen
Föreningen söker också musikanter för renässansmusik.  Är ni ett gäng som spelar  t.ex. flöjter eller andra instrument och vill spela till dans och sång så är ni välkomna till oss i Kedjan. Som musiker har ni också egna inslag och konserter.  Är du ensam men vill spela så är du också välkommen. Vi bildar en grupp när det blir tillräckligt många och en bra instrumentsättning. Vi uppträder i tidstypiska kläder.

Skriv till kedjan@fdgkedjan.se