facebook

NyårskulorGott
Nytt År!

2021 har startat och vi fick fira nyår på ett annorlunda sätt. Kedjan gör uppehåll i verksamheterna ytterligare en tid p.g.a. covid-19.  Vi hoppas att vi snart kan starta med ordinarie verksamhet. Uppehållet innebär bara att vi kan planera ytterligare för vårt jubileum. Vi firar 100 år i år.

Du som ännu ej är med i Kedjan och  som gillar dans, musik, sång, folkkultur, dräkter och pyssel m.m så är du välkommen till oss.

Du kan läsa om oss på  våra verksamhetssidor och förbereda dig på att bli medlem i vår förening med 100 års verksamhet.  Du skriver en rad till föreningsadressen, som du hittar under kontakter,  eller ännu lättare klicka på länken här E-post till Kedjan, så kontaktar vi  dig.

Rulla ned på sidan så läser du om både dans och sång.

Kom med i vår kör!

Vi vill bli fler som sjunger i vår kör. Vi söker sångare till alla stämmor.
Se vår kontaktsida för anmälan.
Övar gör vi  på tisdagar mellan kl. 18.30-20.45 och är på Birkagården,
Karlbergsvägen 86 B.  Just nu är det uppehåll i repetitionerna, men vi hoppas inte så länge till
Repertoaren är folkmusik och renässansmusik, men vi gör även utstickare till andra musikaliska områden. Läs mer om sången

Folkpust sjunger på Skeppsholmen
En liten del av kören. Här i folkdräkt.

Folkdans och historiska danser

Dansarna övar på torsdagar 19.15-21.15 på Birkagården på Karlbergsvägen 86 B Just nu är det uppehåll i övningarna, men så snart vi får startar vi igen. 

Vi söker nya dansare som dansat folkdans eller gammaldans tidigare. Se vår kontaktsida för anmälan. 

Läs mer om dansen

Armenienbild

Historiska skådespel och danser gör vi också.
Här är länken till Gustav Vasa och dalkarlarna

Renässansbesök i Potsdam, Slottet Sanssouci

Skapa ett annorlunda event anlita oss för folkdans, folksång eller historiska tillställningar

Funderar din organisation eller ditt företag på att ordna en fest eller företagspresentation för utländska gäster med folkdans eller historiska inslag? Folkdansgillet Kedjan har mångårig kunskap i hur man gör en en riktig fin fest med folkkultur. Oftast engageras vi med musik och lekledare till dans kring midsommarstång och gran. Deltagarna får själva vara med och dansa. Självklart har vi också dansuppvisningar.
Föreningen har även en kör som ställer upp och gör framträdanden på festen. Kören har varit framgångsrik i internationella tävlingar. Två silver och en bronsplacering har man fått de senaste åren. Vi kombinerar sång, dans och musik beroende på önskemål. Vill du ha ett historiskt event så är vi med och skapar förutsättningarna. Vi dansar och sjunger renässansmusik och dessutom framträder vi i tidstypiska dräkter – se vår bildsida.
Behöver du hjälp – kontakta oss på kedjan@fdgkedjan.se
Titta här –  vad vi kan hjälpa dig med.

QR-kod för http://www.fdgkedjan.se

kulturens_logo_svart i samarbete med Folkdansgillet Kedjan