Du har möjlighet till något nytt – kom med!! Dans och sång ger bättre hälsa

facebook

Ta hand om din hälsa och ha skoj. Vi har många aktiviteter. Om du gillar dans, musik, sång , folkkultur, dräkter och pyssel m.m. så är det Kedjan du ska gå med i.
Bli medlem i vår förening med snart 100 års verksamhet – skriv en rad till föreningsadressen, som du hittar under kontakter,  eller ännu lättare klicka på länken här E-post till Kedjan.

Rulla ned på 
sidan så läser du om både dans och sång.

Kom med i vår kör till vårterminen!

Vi vill bli fler som sjunger i vår kör. Vi söker sångare till alla stämmor. Just nu har vi juluppehåll men startar igen i januari. Haka på då!

Vi söker sångare i alla stämmor. Vet du inte vad du sjunger för röstläge så kom med ändå så placerar vi in dig där din röst passar bäst.  Vi söker lite extra efter basar och tenorer. Se vår kontaktsida för anmälan.
Övar gör vi  på tisdagar mellan kl. 18.30-20.45 och är på Birkagården,
Karlbergsvägen 86 B.
Repertoaren är folkmusik och renässansmusik, men vi gör även utstickare till andra musikaliska områden.Läs mer om sången

Folkpust sjunger på Skeppsholmen
En liten del av kören. Här i folkdräkt,

Folkdans och historiska danser
Dansövningarna har uppehåll till början av januari sedan är det full fart.

Dansarna övar på torsdagar 19.15-21.15 på Birkagården på Karlbergsvägen 86 B.

Vi söker nya dansare som dansat folkdans eller gammaldans tidigare. Se vår kontaktsida för anmälan. 

Läs mer om dansen

Armenienbild

Historiska skådespel och danser gör vi också.
Här är länken till Gustav Vasa och dalkarlarna

Renässansbesök i Potsdam, Slottet SanssouciSkapa ett annorlunda event 
anlita oss för folkdans, folksång eller historiska tillställningar

Funderar din organisation eller ditt företag på att ordna en fest eller företagspresentation för utländska gäster med folkdans eller historiska inslag? Folkdansgillet Kedjan har mångårig kunskap i hur man gör en en riktig fin fest med folkkultur. Oftast engageras vi med musik och lekledare till dans kring midsommarstång och gran. Deltagarna får själva vara med och dansa. Självklart har vi också dansuppvisningar.
Föreningen har även en kör som ställer upp och gör framträdanden på festen. Kören har varit framgångsrik i internationella tävlingar. Två silver och en bronsplacering har man fått de senaste åren. Vi kombinerar sång, dans och musik beroende på önskemål. Vill du ha ett historiskt event så är vi med och skapar förutsättningarna. Vi dansar och sjunger renässansmusik och dessutom framträder vi i tidstypiska dräkter – se vår bildsida.
Behöver du hjälp – kontakta oss på kedjan@fdgkedjan.se
Titta här –  vad vi kan hjälpa dig med.

QR-kod för http://www.fdgkedjan.se

kulturens_logo_svart i samarbete med Folkdansgillet Kedjan